şarap ta da
bu etkiyi yapan maddeler vardır. hatta e vitamini bile solda sıfır kalır
şarabın yanında.. çünkü etil alkolle daha iyi aktive oluyor
antioksidanlar... ama bakınız diyanet işleri ne demiş?
" şarabın,
bilhassa fransızların ileri sürdükleri gibi, kırmızı fransız şarabının
koroner kalb hastalığına faideliliği münakaşalıdır.(26) şarapta mevcut
ve antioksidan olarak ifade edilen ve damar sertliğine mani olduğu kabul
edilen malvidin-3-glukozid adlı madde, kırmızı üzüm suyunda çok daha
bol miktarda bulunmaktadır. bu konuda yapılmış olan mukayesede, şarap
yerine aynı miktar, kırmızı üzüm suyu içen şahısların kanında,
antioksidan madde olan malvidin-3-glukozid’in daha yüksek seviyelerde
bulunduğu anlaşılmıştır.(27) onun için, damarlara faidesi olacak diye,
birçok zararı olan şarabı insanlara tavsiye etmenin bir manâsı yoktur."
peki..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder